Skip to main content

listerine-suuvesi-tuotevalikoima_header.jpg

Listerinen suuvesien tuotevalikoima - LISTERINE® suuvesi

Kysy suun hoidosta asiantuntijoilta

Ikenet ja ientulehdus

Mikä on ientulehdus?

Iensairauksien varhaisia oireita voi olla vaikea havaita. Jos ikenet ovat turvonneet tai punertavat, tai jos niistä hampaita harjatessa tai hammasvälejä puhdistaessa vuotaa herkästi verta, saattaa kyse olla ientulehduksesta. Ientulehdukseen ei välttämättä liity kipua ja oireet saattavatkin jäädä huomaamatta.

Mikä aiheuttaa ientulehdusta?

Tavallisimpia ientulehduksen aiheuttajia ovat puutteellinen suunhoito kotona ja virheellinen tekniikka. Jos et harjaa hampaitasi, puhdista hammaharsvälejä ja käytä suuvettä päivittäin, suuhun kerääntyneet bakteerit voivat muodostaa paksun kalvon, jota kutsutaan plakiksi. Plakki puolestaan voi johtaa hammaskiven muodostumiseen sekä ientulehdukseen ja lopulta hampaiden putoamiseen.

Voiko ientulehdusta ennaltaehkäistä?

Säännöllinen suunhoitorutiini, johon sisältyy hampaiden harjaus ja huuhtelu kaksi kertaa päivässä sekä hammasvälien puhdistus kerran päivässä, voi auttaa ehkäisemään ientulehduksen varhaisia vaiheita. Säännöllinen hammaslääkärin suorittama tarkistus on myös tärkeä osa hyvää suunhoitoa, sillä hammaskiven poistamiseen tarvitaan hammaslääkäriä.

ei-hammaskipua-eika-ientulehduksia.png

Ei hammaskipua eikä ientulehduksia - LISTERINE® suuvesi

Raikas hengitys

Mikä on halitoosi?

Halitoosi eli pitkäaikainen pahanhajuinen hengitys tarkoittaa epämiellyttävää hajua suussa. Oireisiin kuuluu haju, joka ei lähde pois hampaiden harjauksella, hammasvälien puhdistamisella ja suuveden käytöllä. Halitoosi saa yleensä alkunsa suusta.

aiheuttaa-pahanhajuisen-hengityksen-plakki.jpg_2.jpg

Aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen - plakki - LISTERINE® suuvesi

Pahanhajuisen hengityksen ehkäisy

1. Ylläpidä hyvää suuhygieniaa: Hyvä suuhygienia vähentää pahaa hajua aiheuttavien bakteerien määrää suussa. Sisällytä rutiiniin suun huuhtelu suuvedellä kaksi kertaa päivässä reikiintymisen ehkäisemiseksi ja plakkia aiheuttavien bakteerien määrän vähentämiseksi.

2. Katso mitä syöt: Kaikki nauttimasi ruoka imeytyy verenkiertoosi ja palautuu hengitykseen. Hengityksen hajuun vaikuttavat erityisesti voimakkaan hajuiset ainesosat, kuten valkosipuli, sipuli ja mausteiset ruoat.

3. Nauti nesteitä: Jos et voi harjata hampaita, puhdistaa hammasvälejä ja käyttää suuvettä ruokailun jälkeen, nesteiden nauttiminen voi auttaa puhdistamaan suutasi bakteereista ja ruoanjäämistä ennen kuin ne alkavat aiheuttaa ongelmia.

4. Pureskele purukumia: sokerittoman purukumin pureskelu aterian jälkeen voi auttaa edistämään syljeneritystä, jolloin suusi voi huuhdella bakteerit ja ruoanjäämät luonnollisella tavalla.

Terveellinen valkaisu

Ovatko hampaat luontaisesti valkoiset?

Hampaat eivät ole luontaisesti valkoiset. Hampaat ovat luonnostaan helmiäissävyiset ja ne kellastuvat iän myötä. Ikääntyessä hammaskiilteen ulkokerros kuluu ja sen alta paljastuu hampaan hammasluukerros, joka on keltaisempi.

Helppoja tapoja pitää hampaat valkoisina

HARJAA: Vähintään kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla.
PUHDISTA HAMMASVÄLIT: Puhdista hankalasti puhdistettavat alueet vähintään kerran päivässä.
HUUHTELE SUUVEDELLÄ: Käytä suuvettä, kuten LISTERINE® Advanced Whitea 60 sekunnin ajan kaksi kertaa päivässä. Sen on todistettu poistavan ja ehkäisevän hankalia värjäytymiä, saat valkoisemmat hampaat jo kahdessa viikossa.

listerine-advanced-whiten-on-kliinisesti-todistettu-valkaisevan-hampaita-kahdessa-viikossa_0.png

Listerine Advanced Whiten on kliinisesti todistettu valkaisevan hampaita jopa kahdessa viikossa - LISTERINE®

Reikiintyminen ja vahvat hampaat

Helppoja tapoja ehkäistä reikiintymistä

Kun hapot hyökkäävät hampaita vastaan, hampaiden kova ulkokuori – hammaskiille – menettää mineraaleja. Hampaaseen voi ilmestyä valkoinen täplä, joka on karieksen varhainen merkki. Tässä vaiheessa vahinko on vielä korjattavissa ja kiille voi korjata itsensä. Jos karieksen kehittymistä ei pysäytetä, kiille heikkenee sen menettäessä mineraaleja. Tällöin syntyy reikä, joka on pysyvä vaurio ja jonka korjaamiseen tarvitaan hammaslääkäriä.

Hampaiden peseminen tavoittaa vain 25% suusta - LISTERINE® suuvesi

Reikiintymistä voi ehkäistä. Syljen mineraalit, kuten kalsium ja fosfaatti, yhdessä fluorihammastahnasta tai -suuvedestä saatavan suojaavan fluorin kanssa voi korjata hammaskiillettä ja suojata hampaita happovaurioilta. Fluori estää karieksen pahenemisen, korvaa menetettyjä mineraaleja ja estää bakteereja muuntamasta sokeria ja tärkkelystä syövyttäväksi hapoksi.

Hampaiden vihlominen

5 tapaa helpottaa vihlontaa

1. Käytä hellempää harjaustekniikkaa: Vihlovat hampaat kaipaavat erityistä huolenpitoa. Mitä kovempaa harjaat, sitä todennäköisemmin hampaiden pintaan aiheutuu hiertymiä. Harjaa hellävaraisesti ja varovasti ienrajan ympäriltä, jotta et irrottaisi enempää ienkudosta.

2. Tarkkaile ruokavaliotasi: Vältä runsaasti happoja sisältäviä ruokia, kuten appelsiineja ja sitruunoita, sillä ne hajottavat hammaskiillettä ajan myötä ja paljastavat hammasluuta.

3. Ylläpidä hyvää suuhygieniaa: Käytä oikeaoppista tekniikkaa hampaiden harjauksessa ja hammasvälien puhdistamisessa puhdistaaksesi hampaasi ja suusi perusteellisesti. Lisää päivittäiseen rutiiniisi vihlovien hampaiden hoitoon suunnattu suuvesi, kuten LISTERINE® Professional Sensitivity Therapy.

4. Käytä fluorihammastahnaa

5. Älä yritä olla sankari: Vihlovatko hampaasi? Älä odottele, vaan varaa aika hammaslääkärille. Hammaslääkäri voi antaa hyödyllisiä neuvoja ja fluorihoitoja.

 

 

tietyt-ruoat-aiheuttavat-hampaiden-vihlontaa.jpg_2.jpg

Tietyt ruoat aiheuttavat hampaiden vihlontaa - LISTERINE® suuvesi
Use transparent background for content area?: