Skip to main content

Pepcid AC

Yleistä Pepcid-tuotteesta

Pepcid on nopea- ja pitkävaikutteinen itsehoitolääke närästyksen, liikahappoisuuden ja happamien röyhtäisyjen lyhytaikaiseen hoitoon sekä näiden oireiden ehkäisemiseen silloin, kun ne liittyvät ruoan ja juoman nauttimiseen*.

*ota yksi tunti ennen ateriaa

 

Yksi tabletti auttaa nopeasti ja jopa 12 tunnin ajan.

* 30 minuutissa.

 

Näin käytät Pepcid-tuotetta

Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.

Annostus:

  • Oireiden lievittämiseen: 1 tabletti tarvittaessa.
  • Oireiden ehkäisemiseen: Yksi tabletti tunti ennen ateriaa. Silloin kun oireiden voidaan olettaa häiritsevän yöunta, voidaan ottaa yksi tabletti tunti ennen ilta-ateriaa.
  • Niele tabletti kokonaisena veden kera. Älä pureskele.
  • Enintään kaksi tablettia päivässä.
  • Käänny lääkärin puoleen, ellet tunne oloasi paremmaksi tai jos tunnet olosi huonommaksi 14 päivän jälkeen.

 

Näin Pepcid vaikuttaa

Pepcid-tablettien vaikuttava aine on famotidiini, joka kuuluu H2-salpaajiin. H2-salpaajat vähentävät mahahapon muodostumista. Mahahappo on hyvin hapanta, ja se voi aiheuttaa muun muassa närästystä ja happamia röyhtäisyjä. Vaikutustapansa ansiosta Pepcid hoitaa siis itse närästysongelman syytä .

Yksi Pepcid-tabletti helpottaa oireita jopa 12 tunnin ajan. Pepcid myös ennaltaehkäisee närästystä, kun se liittyy ruoan tai juoman nauttimiseen.*

* ota 1 tunti ennen ateriaa

Enintään 2 tablettia vuorokaudessa 2 viikon ajan.

 

Täältä voit ostaa Pepcid-tuotteen

Pepcid-tuotteen voit ostaa lähimmistä apteekistasi tai suoraan verkkoapteekista. Lista verkkoapteekeista löytyy täältä https://www.fimea.fi/apteekit/verkkopalvelutoiminta/lailliset_apteekin_verkkopalvelut

Pepcid® (famotidiini) närästyksen, liikahappoisuuden ja happamien röyhtäisyjen lyhytaikaiseen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, kun oireet liittyvät ruoan tai juoman nauttimiseen. Yli 12-vuotiaille. Keskustele lääkärin kanssa ennen käyttöä, jos olet raskaana tai imetät tai jos sinulla on munuaisten vajaatoiminta tai tahatonta painonlaskua. Lue pakkausseloste. JNTL Consumer Health (Finland) Oy.