Skip to main content

skincaremassage_1200x340_2.jpg

Vauvan ihonhoito ja hieronta

Tietoa vauvan ihosta

 

massage1_1.jpg

Vauvasi iho ei ole vain hämmästyttävän pehmeä, se on myös ainutlaatuinen ja tärkeä kilpi, joka suojaa ulkoiselta maailmalta.

Vauvan iholla on tärkeä rooli terveyden ylläpitämisessä ja ärsyttävien aineiden, mikrobien ja bakteerien torjunnassa. Iho myös säätelee vauvan kehon lämpötilaa ja on väline, jolla tutustua maailmaan kosketuksen kautta.

Vauvan iho on erilainen kuin aikuisen iho. Se voi näyttää täydelliseltä, mutta se on hyvin herkkä, joten se tarvitsee erityistä hoitoa ensimmäisten elinvuosien ajan. Verrattuna aikuisen ihoon, vauvan iho:

  • on jopa 30% ohuempi
  • on herkempi ärsytykselle
  • sitoo ja haihduttaa vettä nopeammin

Koska vauvan iho on herkempi, se tarvitsee enemmän suojaa ympäristön muutoksilta ja voimakkailta puhdistusaineilta. Kun hoidat pienokaisen ihoa, käytä mietoa ja hellävaraista puhdistustuotetta ja suojaavaa hoitoöljyä, jotka on kehitetty erityisesti vauvoille, kuten Cottontouch™ Bath & Wash –pesuneste ja Cottontouch™ Hair and Scalp Oil -hoitoöljy tai Baby Oil –hoitoöljy.

Kylvettäessä ja levittäessäsi vauvaan kosteusvoidetta, autat ihoa pysymään terveenä. Lisäksi muodostat lempeillä käsilläsi erityisen siteen lapseesi kosketuksen kautta.

Kun vauva kasvaa, hän alkaa tutkia maailmaa ja sinun on ehkä pestävä hänen kasvonsa ja kätensä useammin. Kokeile mietoa, helppokäyttöistä puhdistustuotetta, kuten pumppupullossa olevaa Top-to-toe -pesunestettä tai Cottontouch™ Bath & Wash –pesunestettä-pesunestettä.

Vauvan ihon terveenä pitäminen

Kun vauva kehittyy, hän tulee aktiivisemmaksi ja todennäköisesti seuraat perässä pesurätin kanssa, yrittäen pitää lapsen puhtaana. Kun peset vauvaa useammin, varmista että iho säilyy kosteutettuna, jotta se pysyisi terveenä.

Tutkimukset ovat valaisseet aikuisen ja vauvan ihon välisiä eroja. Vauvan iho on herkempi kuin aikuisen iho, koska se kehittyy jatkuvasti ensimmäisen vuoden aikana. Se on alttiimpi ärsyttäville aineille sekä lämpötilan ja kosteuden muutoksille. Siksi vauvan ihoa on suojattava ympäristön muutoksilta ja voimakkailta puhdistusaineilta.

Vauvan iho on hänen ensimmäinen suojakilpensä ulkomaailmaa vastaan. Jotta se pysyisi terveenä, on tärkeää, että ihossa on oikea kosteustasapaino. Varmista, että iho on kosteutettu suojataksesi sitä kuivumiselta.

Käytä kosteuttavaa puhdistustuotetta

 

massage2_1.jpg

Kun huomaat peseväsi vauvan kasvoja ja käsiä useammin, on hyvä aika siirtyä puhdistustuotteeseen, joka palauttaa kosteuden ja puhdistaa ihon hellävaraisesti. Cottontouch™ Bath & Wash -pesunesteen pH on tasapainotettu erityisesti vauvojen ja lasten herkälle iholle.

Pidä vauvan iho kosteutettuna

On hyvä käyttää kosteusvoidetta vauvan kylvetyksen jälkeen.

Vauvasi iho sitoo ja menettää kosteutta nopeammin kuin aikuisen iho. Siksi vauvan ihon säännöllinen kosteutus on hyvä keino suojata sitä kuivumiselta. Cottontouch™ Lotion -kosteusvoide on koostumukseltaan kevyt ja imeytyy nopeasti, jättämättä tahmeaa tuntua ihoon.

Vauvan hieronta

Hieronta on mukava tapa tarkkailla vauvan ihon terveyttä. Se antaa sinulle mahdollisuuden tutkia ihon koko pinta-ala ja tarkistaa kuivumisen ja hilseilyn merkit. Tämä ei ole hieronnan ainoa hyöty: kun vauva kasvaa ja käy läpi eri kehitysvaiheita, hieronta voi helpottaa siirtymissä. Se tarjoaa kasvavalle vauvalle monia henkisiä ja fysiologisia hyötyjä.

Hieronnan hyödyt:

  • Rauhoittaa vauvaa hänen olleessaan ärtyisä - hieronnan on osoitettu vähentävän stressihormoni kortisolin määrää verenkierrossa
  • Lisää hyvän olon tunnetta - hieronnan on osoitettu stimuloivan endorfiineja, jotka voivat parantaa vauvan mielialaa
  • Helpottaa ilmavaivoja ja ummetusta – vatsan hierominen voi auttaa ilman kulkua
  • Rentouttaa käsien ja jalkojen lihaksia
  • Lisäksi se tietysti myös kehittää läheistä ja luottamuksellista suhdetta välillänne

Kuinka hieroa vauvaa

Säännöllinen hieronta lähentää sinua vauvasi kanssa ja sillä on suuria myönteisiä vaikutuksia vauvan kehitykseen.

Nyt tiedät, kuinka kosketus ja hieronta voi vahvistaa suhdettanne ja edistää lapsen tervettä kehitystä, mutta saatat vielä miettiä: Miten aloitan?

Tässä on muutama vauvan hierontavihje ja -tekniikka, joiden avulla voit valmistautua turvallisesti ja varovasti hieromaan vauvaasi, varmistaen että hetkestä on enemmän hyötyä.

HUOM! Älä hiero vauvaa, jos hän on sairastunut tai juuri saanut rokotuksen - pistosalue voi edelleen olla kipeä.

VAUVAHIERONNAN TEKNIIKKA & VINKIT

Valitse aika, jolloin vauva on hereillä ja virkeä, ei liian nälkäinen eikä liian täynnä

Varmista, että huone on lämmin ja valaistus ei ole liian kirkas

Laita tarvikkeet valmiiksi: öljy, pyyhe, puhdas vaippa ja vaatteet

Pese kätesi ja riisu korut

Valitse turvallinen ja mukava paikka hierontaa varten ja aseta vauva niin, että hän näkee hyvin kasvosi

Ennen kuin aloitat, rentoudu muutaman täysinäisen hengityksen avulla - tämä voi auttaa myös vauvaa rentoutumaan

Vauvat ovat erilaisia ja he muuttuvat koko ajan. Esimerkiksi pienet vauvat voivat tuntea olonsa turvallisemmaksi, jos suurin osa vaatteista jätetään päälle ja he tuntevat olevansa lähellä vanhempansa kehoa. Käytä tarkoitukseen sopivaa öljyä, kuten Bedtime Baby Oil -hoitoöljyä. Öljyä tarvitaan vain pieni määrä käsiisi - riittää, että kätesi liukuvat miellyttävästi vauvan iholla. Hieronnan avulla voit oppia ymmärtämään paremmin kuinka vauva kommunikoi. Opit lukemaan mistä hän pitää, mistä ei pidä, mitä hän haluaa ja tuntee. Opit parhaan hetken hellimiseen, leikkimiseen ja rentoutumiseen. Suhteenne kehittyy kun sekä sinä että vauvasi opitte, mikä on teille molemmille parasta.

Use transparent background for content area?: